

עץ שקד
תיאור כללי:
עץ השקד/שקדייה הינו עץ נשיר שייך למשפחת הוורדניים וגודלו בינוני (כ-4 מטרים)
העץ עמיד לתנאי מזג אויר שונים וניתן לגדלו בכל חלקי הארץ.
הפרי בעל ערכים תזונתיים גבוהים ועשיר בויטמינים ומינרלים.
תנאי גידול:
עץ השקד עם התבססותו הינו עץ עמיד לחוסר מים
העץ מתאים לגידול ברוב חלקי הארץ, בשטחי הר, בטרסות, ובשפלה, העץ זקוק לגיזום על מנת לעודד צימוח ענפי פרי, והכוונת גובה ואופי העץ,
מקובל לנטוע 2 זנים על מנת לעודד הפריה, זנים נפוצים בארץ שקד אום אל פחם, ושקד נאפה.
הזנה ודישון:
יש להזין את עצי הפרי באופן סדיר ומבוקר, על מנת לאפשר את התפתחותו של הפרי.
במרבית המקרים חומרי הדישון וההזנה ניתנים דרך ובאמצעות מערכות ההשקיה.
מזיקים ומחלות:
עץ השקד סובל בארץ מאקריות, כנימות וכן זבוב הים התיכון העוקץ את הפרי.
רגיש למזיקי שלד כמו סס הנמר ומזיקי קרקע כמו נימטודות על אף ריבוי מזיקים אלו ניתן לגדל את העץ ולהנות מפריו ללא שימוש בחומרי הדברה
גיזום ועיצוב:
ע"י גיזום העץ ניתן להסיר ענפים שהתייבשו או לחילופין ענפים מיותרים ובכך לאפשר לחשוף ולהחדיר לענפים כמות גדולה של אור לו הם זקוקים.
בנוסף לכך, בעזרת הגיזום ניתן להגיע לגודל ולצורה הרצויה שתאפשר אף את קטיפת הפרות בצורה נוחה ויעילה.
תקופת שתילה:
לפני השתילה יש לאוורר את האדמה ולהעשיר אותה ע"י קומפוסט(פעולה זו תעזור למניעה חלקית של מזיקים).
כאשר העץ פעיל יש לשותלו עם שק השתילה ובתקופת התרדמת ניתן לשותלו חשוף שורש
יש להקפיד על ניקוז באזור השתילה למניעת ריקבון השתיל.
כמו כן צריך להקפיד לא לשתול את העץ עמוק מידי (שגזע העץ לא יכוסה).
פריחה והנבה:
הפריחה מתרחשת בחודשים ינואר – פברואר תלוי בטמפרטורות
את הפרי אפשר להתחיל לקטוף ולאכול כירוק החל מחודש מאי ועד יולי אוגוסט כפרי בשל ויבש
הפרי:
העץ יניב פרי לאחר כ-3 שנים מהנטיעה
פרי השקד הינו פרי עשיר בסידן, אשלגן, מגנזיום, נחושת וזרחן, הפרי מכיל חומצות שומן לא רויות , ויטמין B2, ויטמין E
תנאי אור וזנים:
השקד צריך חשיפה לשמש ישירה בכל שעות היום או לפחות ברוב שעות היום
בארץ ישנם 2 זנים עיקריים חוץ מהשקדי הבר:
שקד אום אל פאחם – שקדים גדולים ותנובה רבה
שקד נפא – קליפה נוחה לקילוף.
ישנם זנים נוספים איכותיים לא פחות.
052-2446817

עצי פרי ונוי באיכות מעולה
